Bovenooglidcorrectie

De bovenste oogleden kunnen in de loop ter tijd gaan hangen en klachten veroorzaken zoals vermoeidheid, druk op de ogen of gezichtsveldverlies. Deze klachten kunnen in principe in alle leeftijdscategorieën ontstaan. Ook kunnen overhangende oogleden als cosmetische storend worden ervaren.

Een ooglidcorrectie kan op verschillende manieren worden uitgevoerd. Voorafgaand wordt er altijd een intakegesprek bij dr. Peters gepland. Dr. Peters is een ervaren huisarts/cosmetisch arts over de arts en zal beoordelen of de ooglidcorrectie uitgevoerd kan worden. De intakegesprekken zijn altijd bij de behandelend arts.

– Operatieve ooglidcorrectie
Bij een operatieve ooglidcorrectie wordt het huidoverschot van het bovenste ooglid weg gesneden. Dit gebeurd uitsluitend door de arts. De arts zal plaatselijk verdoven, waardoor de behandeling weinig risico’s met zich meebrengt en nagenoeg pijnloos zal zijn.

Een bovenooglidcorrectie wordt uitgevoerd wanneer er huidoverschot en overtollig vetweefsel boven de ogen hangt. Dit overtollig weefsel kan worden opgemerkt door hangende oogleden die op de wimpers leunen. Bij een deze correctie maakt de arts een snee in de plooi van het bovenooglid en haalt het huidoverschot en overtollig vetweefsel weg. De huid boven de ogen kan altijd worden gesloten door het kleine beetje losse huid dat overblijft. Er blijft wel een litteken over, maar deze ligt in de natuurlijke plooi van het ooglid. Zo is het litteken nauwelijks zichtbaar.

– PlexR ooglidcorrectie
Naast operatief is PlexR behandeling in sommige gevallen ook mogelijk. Snijden is bij deze behandeling niet nodig. De PlexR wordt vooral ingezet bij lichte overschot van het bovenste ooglid, bij mensen die nog niet toe zijn aan een operatie of niet durven snijden. Dit alles wordt tijdens het intakegesprek bepaald.

Onderooglidcorrectie

Een onderooglidcorrect wordt uitgevoerd bij wallen. Wallen bestaan uit vocht, vet en huidweefsel. Dit weefsel wordt verwijderd door de dr. Peters. Bij een onderooglidcorrectie maakt de dr. Peters een snede net onder de onderste wimperrand richting de buitenste ooghoek. Hierbij wordt het overtollig vet, vocht en huidweefsel onder de oogleden verwijderd. Het litteken valt aan de binnenzijde van de ogen en is na afloop dus niet zichtbaar.

Een onderooglidcorrectie voor wallen is alleen mogelijk bij permanente wallen door overtollig weefsel, dus niet bij wallen die zijn ontstaan door vermoeidheid of na een korte nacht.

De behandeling wordt uitgevoerd met de PlexR. 

Om u een goed en eerlijk advies te geven raden wij u aan een gratis en vrijblijvend intakegesprek in te plannen.